Lämpliga arbeten vid fibromyalgi

Fibromyalgi är ett medicinskt syndrom. Det kännetecknas främst av mycket långvarig smärta, och även lätta tryck mot delar av kroppen kan uppfattas som smärtsamma. Ofta har en patient med fibromyalgi också andra symtom. Det kan till exempel röra sig om olika sömnsvårigheter, stelhet och trötthet både fysiskt och psykiskt. När det gäller just fibromyalgi är det generellt så att smärtan flyttar

sig mellan flera olika delar av kroppen. Det kan vara som så att en kroppsdel gör mycket ont en dag, och nästa dag har smärtan flyttat sig till en annan kroppsdel. Smärtan kan också variera stort från dag till dag. En patient som har sjukdomen fibromyalgi har främst ont i sina muskler, och för att ställa diagnosen måste smärtan ha funnits i minst tre månader. Smärtan ska också ha varit spridd över hela kroppen. Har man det såhär kan det självklart vara lite svårt att arbeta, men finns det lösningar?

Lämpliga arbetsområden för en drabbad

Om man har fått diagnosen fibromyalgi kan man bli sjukskriven under en tid så

man får chans att ge eventuella mediciner chans att verka. När man sedan vant sig måste man leva med sin sjukdom. Det finns nämligen inget botemedel. Det går dock att arbeta med sjukdomen. årets PT diagnostiserades som ung och har inte låtit sjukdomen stoppa. I många fall kan fysisk rörelse dämpa symtomen från fibromyalgi, och därför kan ett lagom fysiskt krävande arbete vara lämpligt. Många som har fått diagnosen arbetar till exempel på kontor där de kan röra sig lite fritt. Det är också många som har lite flexibla arbeten eftersom den kroppsliga tröttheten ibland kan göra det mycket svårt att gå till jobbet. Då kan det ibland vara skönt att kunna ta ledigt eller möjligen jobba hemifrån. Många har faktiskt helt vanliga arbeten, men de ser till att prata med sin arbetsgivare så denne är medveten om sjukdomen och den påverkan den ger.

Möjligt att starta eget företag

Om man har sjukdomen fibromyalgi kan det också vara en bra idé att starta ett eget företag. Många tycker att det verkar krångligt men när man väl sätter sig in i saken är så inte fallet. Om man har ett eget företag kan man själv bestämma lite mer över sina arbetstider och arbetsdagar. Man kan också röra sig mer fritt. Trots att det innebär mer ansvar att driva ett företag får man också mer friheter vilket kan underlätta under de dagar man inte mår så bra. Om man oroar sig för fakturering och liknande finns lösningar på det också. med Frilans Finans kan man fakturera utan företag och det underlättar om man inte känner sig redo att starta ett företag med allt vad det innebär. Då kan man först prova på att frilansa ett tag innan man bestämmer sig.