Arbeta trots fibromyalgi

Fibromyalgi är en typ av muskelsjukdom som gör att den drabbade känner smärta i muskler väldigt ofta. Hur ofta man har ont beror på hur känslig man är för smärta överlag och hur pass drabbad man är. Smärtan man känner behöver nödvändigtvis inte vara på ett enda ställe i kroppen utan den kan flytta sig mellan olika kroppsdelar i perioder. Många som lider av fibromyalgi säger att kylan är en fiende då det blir betydligt mer påtagligt då man utsätter sig för kalla förhållanden.

Att leva och arbeta med fibromyalgi

Att leva och ha ett arbeta när man har ständig smärta och värk i muskler och leder är såklart inget som är enkelt. Men det finns som tur var hjälp om man känner att man vill och kan arbeta trots detta. Ett exempel på ett företag som kan hjälpa dig på vägen mot arbete är ljungsjöberg som är specialiserade på olika former av behandling. De hjälper även människor med drog & alkoholrelaterad problem, samt de som lider av svår stress.

Lindra fibromyalgi

Även om det kan kännas enormt tufft att lida av fibromyalgi så finns det faktiskt lite olika saker som kan hjälpa till att lindra besvären. En sak som är bra långsiktigt är att hålla koll på sin kost och vad man äter. Något man ska undvika i största möjliga mån när man lider av fibromyalgi är snabbmat och färdig frysmat som exempelvis frysta pizzor, pajer och andra färdiga rätter. Dessa innehåller mycket konserveringsmedel och färgämnen som gör att gifterna i din kropp ökar och ställer till det ännu mer för dig.

Ett bra komplement till en bra och hälsosam kost är en hälsosam aktiv livsstil. Se till att röra på dig så mycket du kan och motionera. Detta hjälper kroppen att stärka musklerna som i sin tur kan trycka bort värken och smärta bättre.