Inredning för dig med fibromyalgi

Fibromyalgi är en sjukdom som ger smärta och värk i kroppens muskler. Personer som är drabbade av sjukdomen är extra smärtkänsliga och oroskänslor är vanliga. Det är därför viktigt att tänka på inredningen för att skapa ett hem som är bekvämt och rofyllt. Med bra möbler kan hemmet bli en avkopplande oas. Här kan du läsa mer om hur du bör tänka när du väljer inredning.

Investera i bekväma kvalitetsmöbler

En person med fibromyalgi har ökad känslighet och får ont av sådant som andra människor inte har ont av. Bland annat är stela muskler och domningar vanligt förekommande. När muskeln eller musklerna gör ont är det dessutom svårare att röra dem. Det kan också vara svårt att bära tungt och gå i trappor. Därför behövs det bekväma möbler av god kvalitet. Alla människor har ett behov av att slappna av, men det är extra viktigt att personer med fibromyalgi har en skön och avslappnande plats i hemmet. Besök en välsorterad möbelbutik med snygga och bekväma designmöbler. Hos BoConcept kan du även få kostnadsfria tips av en inredare när du väljer möbler.

Välj bra & stämningsfull belysning

Utöver sköna möbler behövs det också bra och stämningsfull belysning för att skapa ett rofyllt hem. Livet med fibromyalgi kan kännas enormt svårt och utmanande i vissa perioder och det är viktigt att hemmet blir den lugna basen. Hemmet bör vara platsen för att vila och hämta ny energi. För att göra detta krävs stämningsfull och funktionell belysning.