Motionera med fibromyalgi

Fibromyalgi är en sjukdom som gör att man har ont i en eller flera delar av kroppen. Vad sjukdomen beror på är lite oklart och det finns inte heller något exakt botemedel mot den. Många som drabbas av fibromyalgi kan lätt bli ganska stillasittande just för att det gör ont i kroppen och man kan tro att det är farligt att röra på sig. Men hur är det egentligen att motionera med fibromyalgi?

Cykling är skonsamt

Cykling är en alldeles utmärkt motionsform när man har ont i kroppen. Den sliter inte på lederna, och man kan cykla i ett lugnt tempo. Hos tooorch finner du däck och alla möjliga andra tillbehör till cyklar. På så vis vet du att ditt motionsredskap alltid är redo att användas när du vill ge dig ut på en cykeltur.

Promenader

Lugna promenader kan också vara ett bra alternativ när man har ont i kroppen. Att röra på sig lite gör att spänningar släpper. Välj gärna att gå på lite mjukare mark som skogsvägar eller kanske på gräs. Tänk också på att ha bra skor på fötterna och ta det i den takt du orkar. Det är bättre att ta korta promenader i lugn takt ofta, än att gå långt och snabbt någon enstaka gång i månaden. Du ska inte få mer ont av promenaden utan den ska vara trivsam att gå.

Träna bort smärtan

Många som lider av fibromyalgi menar att det går att träna bort smärtan. Även om man inte helt blir av med den kan man minska den en del. Det beror helt enkelt på att kroppen lär sig slappna av mer. Det i sin tur leder till att man inte behöver ta lika många värktabletter. Just tabletterna är en sådan sak som också kan ge biverkningar av olika slag. Lite lagom med motion kan alltså göra att man mår extremt mycket bättre. Dessutom får man mer frisk luft och man kan knyta fler sociala kontakter under tiden man motionerar.